Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty: Kokosové kuličky nepečené, 2-1 den před Vánoci , Vosí hnízda nepečené, 2-1 den před Vánoci , Kokosoví tučňáčci nepečené, 3-1 den před Vánoci a další vánoční cukroví.

Recepty pro vánoční cukroví

Recepty pro vánoční cukroví Vánoční recepty - vánoční cukroví. Čokoládové bonbonky, Mramorované cukroví, Čokoládové košíčky, Dvoubarevná kolečka, Kokosová kolečka, Křehké ořechy, Nepečené řezy, Kaštanový řez s čokoládou a další recepty.

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA

QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA ... ZDARMA Móda a trendy na TopŽena.cz : QUELLE - vychází nový katalog PODZIM / ZIMA 2007 ZDARMA. Podzimní a zimní trendy 2007 z nového hlavního katalogu ... Rubrika: Móda a trendy na topzena.cz ...

Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis)

Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis) Zahrada, zahradní architektura na Topžena.cz : Orchideje - jak pěstovat orchidej (50 druhů Phalaenopsis) - Odrůdy: Dnes existuje okolo 50 druhů Phalaenopsis. Phalaenopsis amabilis má bílé květy, Phalaenopsis violacea ...

Pečení na Mikuláše - recepty

Pečení na Mikuláše - recepty

Zobrazeno 18409x

přátelům

Mikulášské pečení - recepty. Lanýžky s mandlemi, Nugátové pralinky, Jemné karamelky, Mozartovy kuličky a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Mikulášské pečení - recepty zde

 
 
Recept - Lanýžky s mandlemi
Suroviny:
125 g másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
1 lžíce ovocného cukru
250 g hořké čokolády
5 lžic mandlového likéru
mandle
bílá čokoláda
Postup:

Nejprve jsme do mísy nastrouhali máslo, klidně ho vezměte rovnou z lednicem, bude se vám s ním lépe pracovat. Nasypali jsme na něj oba cukry a vyšlehali do pěny ručním šlehačem zapnutým na nejvyšší obrátky. Do ní pak už jen zbylo přidat hořkou čokoládu, strouhanou na velkých očích a mandlový likér.
Hmotou na lanýžky jsme naplnili sáček s hladkou zdobičkou a nastříkali ji na pečícím papíru na malé kopečky. To, že nebyly všechny stejné a kulaté, nás nechalo absolutně v klidu. U lanýžků se s tím nepočítá. Ještě jsme do nich vtiskli nasekané proužky z několika mandlí – byly samozřejmě opražené. A pak už mohla tahle dobrota chladnout.
Ve vodní lázni jsme rozpustili 200 g hořké čokolády s trochou smetany a nechali ji trochu vychladnout. Ne ale moc, aby zůstala tekutá. Vychladlé cukroví jsme do ní ponořili a ozdobili bílou nastrouhanou čokoládou. Kdybychom si chtěli celý postup zjednodušit, mohli jsme použít polevu kupovanou.
 
Recept - Nugátové pralinky
Suroviny:
120 ml smetany ke šlehání
250 g čokolády na vaření
150 g oříškové nugety
40 g másla
led
moučkový cukr
Postup:
Smetanu jsme nalili do hrnce a přivedli k varu, rychle jsme do ní vložili nalámanou čokoládu na vaření a rozpustili ji. Ani na chvilku jsme nepřestali míchat, aby smetana příliš nevypěnila. Pak jsme hrnec sundali z plotny.
Oříškovou nugetu jsme vmíchali do smetany a hrnec posadili do mísy naplněné ledem – to, aby pralinky lépe tuhly. V této chvíli přišel ke slovu ponorný šlehač – zpracovávali jsme jím hmotu tak dlouho až byla studená a nepěnila.
Pak jsme jí naplnili sáček s vroubkovanou zdobičkou a nastříkali do papírových košíčků. Nakonec už zbývalo jen poprášit pralinky moučkovým cukrem.
 
 
Recept - Jemné karamelky
Suroviny:
165 g cukru
15 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání
75 g marcipánu
85 g pražených mandlí
50 g hořké čokolády
Postup:
Cukr jsme rozpustili za stálého míchání na pánvi. Když byl hnědý, sundali jsme ho z plotny a přišlehali jsme do něj máslo a 3 lžíce smetany. Pak jsme směs opět trochu zahřáli.
Přišla řada na marcipán. Přimíchali jsme ho  a vzniklou hmotu natřeli na máslem vymazaný plech. Vrstva by měla být vysoká asi 1 cm. Měli jsme volno, než vše pořádně vychladlo. Pak už jsme jen vykrojili pravoúhelníčky velké zhruba 1 x 3 cm.
Nakonec stačilo rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu se zbytkem smetany, karamelky do ní namočit a poprášit kakaem.
 
 
Recept - Mozartovy kuličky
Suroviny:
200 g oříškového nugátu
200 g marcipánu
2 lžíce griotky (třešňovice)
10 g pistáciových ořechů
125 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
čokoládová poleva
Postup:
Nugát bylo třeba pokrájet na malé kousky – ne víc než centimetrové. Ty se už pak snadno vytvarují do kuliček a dají vychladit do lednice.
Pistácie jsme posekali úplně najemno, moučkový cukr prosáli a hladce utřeli z marcipánem a griotkou. Z těsta jsme vyváleli asi 2 cm silný válec, z něhož jsme pokrájeli tolik kousků, kolik nám v lednici chladlo kuliček.
Pak už byla hračka udělat z kousků na vále posypaném moučkovým cukrem placičky. Tak velké, aby se do každé z nich vešla jedna nugátová kulička. Okraje jsme pevně přitiskli a vytvarovali dokulata.
Čokoládovou polevu jsme rozpustili dle návodu, namočili do ní pomocí dvou vidliček kuličky a opatrně je položili schnout. Protože jsme je nechtěli mít otlačené, umístili jsme je na mřížku. Pokud žádnou vhodnou nemáte, nechte kuličky na prkénku a často je otáčejte. Nakonec jsme je zabalili do celofánu, uzavřeli do sklenice a schovali do chladna, aby si odpočinuly a mlsné jazyky je nesnědly dřív, než jim je předložíme.Dárky od Mikuláše s vůní perníku

Bonbóny, to jsou přesně ty maličkosti, které dělají Mikuláše tím pravým svátkem. Všichni známe svoje ratolesti a víme, co na ně platí. A tak s námi zkuste následující „mňamky“. Uvidíte, že se po nich jen zapráší.
 
 
Recept - Lanýžky s mandlemi
Suroviny:
125 g másla
1 vrchovatá lžíce moučkového cukru
1 lžíce ovocného cukru
250 g hořké čokolády
5 lžic mandlového likéru
mandle
bílá čokoláda
Postup:
Nejprve jsme do mísy nastrouhali máslo, klidně ho vezměte rovnou z lednicem, bude se vám s ním lépe pracovat. Nasypali jsme na něj oba cukry a vyšlehali do pěny ručním šlehačem zapnutým na nejvyšší obrátky. Do ní pak už jen zbylo přidat hořkou čokoládu, strouhanou na velkých očích a mandlový likér.
Hmotou na lanýžky jsme naplnili sáček s hladkou zdobičkou a nastříkali ji na pečícím papíru na malé kopečky. To, že nebyly všechny stejné a kulaté, nás nechalo absolutně v klidu. U lanýžků se s tím nepočítá. Ještě jsme do nich vtiskli nasekané proužky z několika mandlí – byly samozřejmě opražené. A pak už mohla tahle dobrota chladnout.
Ve vodní lázni jsme rozpustili 200 g hořké čokolády s trochou smetany a nechali ji trochu vychladnout. Ne ale moc, aby zůstala tekutá. Vychladlé cukroví jsme do ní ponořili a ozdobili bílou nastrouhanou čokoládou. Kdybychom si chtěli celý postup zjednodušit, mohli jsme použít polevu kupovanou.
 
Recept - Nugátové pralinky
Suroviny:
120 ml smetany ke šlehání
250 g čokolády na vaření
150 g oříškové nugety
40 g másla
led
moučkový cukr
Postup:
Smetanu jsme nalili do hrnce a přivedli k varu, rychle jsme do ní vložili nalámanou čokoládu na vaření a rozpustili ji. Ani na chvilku jsme nepřestali míchat, aby smetana příliš nevypěnila. Pak jsme hrnec sundali z plotny.
Oříškovou nugetu jsme vmíchali do smetany a hrnec posadili do mísy naplněné ledem – to, aby pralinky lépe tuhly. V této chvíli přišel ke slovu ponorný šlehač – zpracovávali jsme jím hmotu tak dlouho až byla studená a nepěnila.
Pak jsme jí naplnili sáček s vroubkovanou zdobičkou a nastříkali do papírových košíčků. Nakonec už zbývalo jen poprášit pralinky moučkovým cukrem.
 
 
Recept - Jemné karamelky
Suroviny:
165 g cukru
15 g másla
4 lžíce smetany ke šlehání
75 g marcipánu
85 g pražených mandlí
50 g hořké čokolády
Postup:
Cukr jsme rozpustili za stálého míchání na pánvi. Když byl hnědý, sundali jsme ho z plotny a přišlehali jsme do něj máslo a 3 lžíce smetany. Pak jsme směs opět trochu zahřáli.
Přišla řada na marcipán. Přimíchali jsme ho  a vzniklou hmotu natřeli na máslem vymazaný plech. Vrstva by měla být vysoká asi 1 cm. Měli jsme volno, než vše pořádně vychladlo. Pak už jsme jen vykrojili pravoúhelníčky velké zhruba 1 x 3 cm.
Nakonec stačilo rozpustit ve vodní lázni hořkou čokoládu se zbytkem smetany, karamelky do ní namočit a poprášit kakaem.
 
 
Recept - Mozartovy kuličky

Suroviny:
200 g oříškového nugátu
200 g marcipánu
2 lžíce griotky (třešňovice)
10 g pistáciových ořechů
125 g moučkového cukru
100 g hořké čokolády
čokoládová poleva
Postup:
Nugát bylo třeba pokrájet na malé kousky – ne víc než centimetrové. Ty se už pak snadno vytvarují do kuliček a dají vychladit do lednice.
Pistácie jsme posekali úplně najemno, moučkový cukr prosáli a hladce utřeli z marcipánem a griotkou. Z těsta jsme vyváleli asi 2 cm silný válec, z něhož jsme pokrájeli tolik kousků, kolik nám v lednici chladlo kuliček.
Pak už byla hračka udělat z kousků na vále posypaném moučkovým cukrem placičky. Tak velké, aby se do každé z nich vešla jedna nugátová kulička. Okraje jsme pevně přitiskli a vytvarovali dokulata.
Čokoládovou polevu jsme rozpustili dle návodu, namočili do ní pomocí dvou vidliček kuličky a opatrně je položili schnout. Protože jsme je nechtěli mít otlačené, umístili jsme je na mřížku. Pokud žádnou vhodnou nemáte, nechte kuličky na prkénku a často je otáčejte. Nakonec jsme je zabalili do celofánu, uzavřeli do sklenice a schovali do chladna, aby si odpočinuly a mlsné jazyky je nesnědly dřív, než jim je předložíme.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 4. 12. 2006 v 08:14

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu

Zahradní kalendář:  Zahrada v říjnu - Barvy podzimu
Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu. Barvy podzimu - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V tomto měsíci stále více opadává listí z ovocných stromů. Nejdříve bývají holé ořešáky. I jejich listí je možné dát do kompostu, ...

Internetový obchod: www.a-z-obchod.cz - zboží za skvělé ceny !

Internetový obchod: www.a-z-obchod.cz - zboží za skvělé ceny !
www.a-z-obchod.cz: akční nabídky a novinky - oddělení: pokojové fontánky, zahradní grily, zahradní jezírka, filtrační sety, ... a další oddělení: akční nabídky ! Skvělé vánoční dárky ...
Hobbyzahrada.cz