Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty: Kokosové kuličky nepečené, 2-1 den před Vánoci , Vosí hnízda nepečené, 2-1 den před Vánoci , Kokosoví tučňáčci nepečené, 3-1 den před Vánoci a další vánoční cukroví.

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek

Velikonoční pečení - recept Velikonoční beránek Velikonoční pečení - recepty - Velikonoční beránek. Velikonoční beránek, stejně. jako velikonoční pomlázka, barevná vajíčka a velikonoční zajíčci patří neodmyslitelně k symbolům Velikonoc a další recepty.

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně

Silvestrovské recepty - super recepty z české a světové kuchyně Silvestrovské recepty super recepty z české a světové kuchyně. Recepty Silvestrovské houbáčky, Silvestrovská prasátka, Silvestrovské Sýrové tyčky, Slané tvarohové ruličky a další super silvestrovské recepty.

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle

Zobrazeno 25404x

přátelům

Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Grilování na plechu a jehle

Klasické grilované kuře

Pro 4 osoby:
1 Vodňanské kuře, minimálně 1200 g
sůl
grilovací koření
asi 100 ml oleje

Postup:
Kuře opláchneme, nasolíme a okořeníme jak zvenčí, tak i uvnitř a zalomíme mu křídla do sebe, aby se při otáčení jehly nepohybovala. Propíchneme jehlou tak, aby se při točení kuře neprotáčelo, a pak grilujeme. Po celou dobu grilování hlídejte jako ostříž, aby se rozhořel pod kuřátkem přímý oheň, ale udržujte jen žár. Kritickou dobou se ukázala chvíle, kdy jsme potírali kuře směsí oleje a koření, to občas nějaký plamínek vyskočil. Proto jsme si k ruce připravili lahvičku s vodou, která přišla ke slovu vždy, když se měl oheň příliš k světu.


Náš tip: Zahradní grily pro vaši zahradu na
www.a-z-obchod.cz



Naše 3 extra tipy:
pamatujete na slogan „Kuře stokrát jinak“? I to grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty:

1. Sladkokyselé kuře – marinujete a následně potíráte směsí ze:

4 polévkových lžic olivového oleje, 4 polévkových lžic kečupu, 4 polévkových lžic pomerančové šťávy, 4 polévkových lžic hnědého cukru, 3 polévkových lžic octa z bílého vína, 2 polévkových lžic worchesterské omáčky a 1 a 1/2 polévkové lžíce hořčice.

2. S vůní Orientu – marinujeme a následně potíráme směsí z:

1/4 šálku panenského olivového oleje,1 lžičky sušeného oregana, 1/2 lžičky mletého nového koření, 1/2 lžičky mletého kmínu, 1/2 lžičky mletého hřebíčku a 3 stroužků česneku (lisovaných).

3. Pikantně-exotické – marinujeme a následně potíráme směsí z:

2 lžic čerstvě nastrouhaného zázvoru, 4 prolisovaných stroužků česneku, 1/2 lžičky mletého chilli, šťávy z jednoho citronu, 4 lžic pasírovaného manga, 1 lžíce hořčičných semínek a soli dle chuti.

Grilované kuře z „papiňáku"

Venku lijavec a vy jste se tolik těšili na své grilované kuřátko. Tolik se vám nechce tu chuťovou představu opouštět… A ani nemusíte, pokud máte k dispozici papiňák. Existuje totiž metoda, jak si kuře grilovat právě v něm. Příjemný na tom je i fakt, že to bude celé trvat tak čtvrt hodinky.

Postup:
Omyté a pak osušené porce kuřete osolíme, posypeme grilovacím kořením a ihned je, aby kuře solí opět nezvlhlo, v papiňáku prudce osmažíme (vnitřní stranou dolů) v rozpáleném oleji.

Dno tlakového hrnce musí být pokryté masem, aby nedošlo k přepalování oleje. Opečené kousky obrátíme na vnější stranu a po chvilce hrnec uzavřeme a začínáme „grilovat".

V okamžiku největšího tlaku (pára začíná unikat ventilem) ztlumíme zdroj tepla a sledujeme čas „grilování". V tomto případě asi 8 minut. Pak hrnec odstavíme a po otevření maso rovnou servírujeme.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 6. 8. 2006 v 00:47

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz
Hobbyzahrada.cz