Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Recepty pro vánoční cukroví

Recepty pro vánoční cukroví Vánoční recepty - vánoční cukroví. Čokoládové bonbonky, Mramorované cukroví, Čokoládové košíčky, Dvoubarevná kolečka, Kokosová kolečka, Křehké ořechy, Nepečené řezy, Kaštanový řez s čokoládou a další recepty.

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu. Chcete mít pevnou štíhlou postavu, ale bojíte se, že posilováním se vám nežádoucím způsobem zvýrazní vaše problémové partie? Chcete vypadat dobře, ...

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině. Postup: Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, ...

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy

ŽENA A ŽIVOT - časopis pro ženy Žena a život na TopŽena.cz: časopis pro ženy - Žena a život: Žena a život je jedinečný lifestylový dámský časopis, který je určen mladým moderním ženám ...

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Zobrazeno 21935x

přátelům

Recepty - Jídla z hovězího a vepřového. Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, Hovězí dušené, Vepřové kari, Steaky, ... další recepty pro každého ...

   Celý článek      
Recepty - Jídla z hovězího a vepřového

Recepty:
Hovězí na víně

Recepty:
Hovězí dušené na čerstvém víně

Doba přípravy a vaření cca: 180 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 2224 kJ
Pro 6 osob:
1000 g vykostěného hovězího hrudí (asi 2 kg bez tuku)
175 ml vývaru
3 velké čerstvé cibule
3 čerstvé papriky, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky
250 ml suchého čerstvého vína
175 ml passaty
1 velká karotka
8-10 stroužků česneku
1 chilli paprička, nahrubo pokrájená
sůl a čerstvý mletý pepř
Postup:
Velkou teflonovou pánev jsme vystříkali vodou a olejem. Pánev jsme nahřáli a vložili do ni hovězí hrudí, které jsme zprudka opekli z obou stran. Pak jsme slili všechen tuk.
Z pánve jsme odsáli všechen tuk papírovým ubrouskem. Pak jsme přilili vývar a přidali cibuli. Nádobu jsme zakryli pokličkou a dusili 4-5 minut. Potom jsme nádobu odkryli, zmírnili oheň a pomalu dusili.
Když byla cibule hnědá a skoro měkká, přidali jsme papriky. Vše jsme zamíchali a vařili, dokud se tekutina nevypařila a papriky nezměkly. Bylo-li třeba, přidali jsme ještě vývar. Mícháním jsme seškrabovali připálené zbytky ze dna pánve.
Mezitím jsme nalili do pánve víno a passatu.Vařili jsme, dokud se tekutina mírně neodpařila a omáčka nezhoustla.
Cibuli a papriky jsme rozprostřeli do zapékací misky. Přidali jsme mrkev, česnek a chilli. Přilili jsme vypečenou šťávu z hovězího, maso jsme položili na zeleninu a vše jsme ještě dochutili směsí z vína a rajčatové passaty.

Recepty:
Pikantní masové kuličky

Doba přípravy a vaření cca: 45 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 1569 kJ
Pro 6 osob:
500 g velmi libové semleté vepřové panenky
3 lžíce citrónové šťávy na dochucení
nastrouhaná kůra z ½ citronu
po 1 lžíci čerstvého nasekaného koriandru, pažitky a máty
po 1 lžíci mletého kmínu a koriandru
½ lžičky mleté papriky
několik kapek tabaska
špetka chilli koření
2 baklažány (á 180 g)
sůl a čerstvý mletý pepř
Postup:
Ve velké míse jsme důkladně promíchali všechny suroviny. Malý kousek masové směsi jsme opekli na zkoušku na pánvi a případně dochutili solí, pepřem, chilli kořením nebo citrónovou šťávou, máme-li raději kořeněnou chuť.
Z masové směsi jsme utvořili malé kuličky a uložili jsme je na talíř. Teflonovou pánev jsme postříkali olejem s vodou a nahřáli. Masové kuličky jsme smažili postupně po menších dávkách asi 2-3 min ze všech stran, až jsou pěkně hnědé a důkladně propečené. 

Recepty:
Vepřové kari s pórkem

Doba přípravy cca: 25 min.
Energetická hodnota 1 porce cca:1612 kJ
Pro 4 osoby:
500 g vepřového filé (panenské pečeně)
2-3 cibule (asi 125 g)
1 žlutá paprika (200 g)
1 kg póru
4 lžíce oleje
1 lžíci kari
sůl
7 lžic pomerančové šťávy
2 stroužky česneku
2 plátky zázvorového kořene
Postup:
Vepřové filé jsme pop opláchnutí a osušení nakrájeli na nudličky. Cibule jsme oloupali, rozkrájeli na půlky a nakrájeli na plátky. Papriku jsme přepůlili, zbavili js ji stopky a jádřince, oprali ji a nakrájeli na proužky. Pórek jsme očistili a odstranili tmavou zelenou nať. Poté jsme pórek nakrájeli na kolečka a důkladně je oprali. Odměřený olej jsme zahřáli na velké pánvi, maso a cibuli jsme za stálého míchání osmažili.
Lžičku kari jsme zamíchali do masa a krátce osmažili (kari nesmí moc ztmavnout) Po osmažení jsme do směsi přidali  pomerančovou šťávu. Plátky zázvorového kořene jsme oloupali, jemně nakrájeli a spolu s česnekem zamíchali do masa. Vše jsem podusili. Asi 5 min poté jsme přidali připravené papriky a pórek, dusili jsme dalších 5 minut a případně ještě směs podle chuti přisolili.
 
Recepty:
Pepřené steaky

Doba přípravy a vaření cca: 15 min.
Energetická hodnota 1 porce cca: 1055 kJ
Pro 4 osoby:
4 hovězí steaky (ze svíčkové po 200 g)
4 zarovnané lžičky zrnek černého pepře
Postup:
Hovězí steaky jsme lehce naklepali ale museli zůstat alespoň 2 cm silné. Lžičky pepře jsme roztloukli na hrubo, vtlačili jsem do masa a steaky jsme vložili na rošt do předehřátého grilu.
Grilovali jsme je po obou stranách (každou stranu asi 7 min) a po chvílích jsme potírali trochou oleje.
 
Recepty:
Rostbíf v bylinkové krustě

Doba přípravy a vaření cca:
Energetická hodnota 1 porce cca: 1914 kJ
Pro 6 osob:
1 ½  Kg rostbíf (bez kostí)
Sůl
Čerstvý mletý bílý pepř
1 stroužek česneku
30 g hovězího morku
4 lžíce sekaných zelených natí
(tymián, rozmarýn, šalvěj, majoránka)
2 lžíce strouhanky
Postup:
Rostbíf jsme opláchli pod studenou tekoucí vodou a osušili. Povrch masa jsme trochu poškrábali. Do masa jsme vetřeli mletý pepř. Oloupali jsme si česnek a jemně nakrájeli. Hovězí morek jsme rozmělnili a koření jsme smíchali s česnekem a morkem. Touto směsí jsme potřeli maso, přikryli jsme a postavili přes noc do chladna. Maso jsme vložili do tukem vymazané pánve. Posypali jsme strouhankou a zapékali jsme asi 40 min v předehřáté troubě.
 
Nádherná barevná všehochuť masa, papriky a koření

Recepty:
Pestrý guláš

Doba přípravy a vaření:
Energetická hodnota 1 porce: 1510 kJ
Pro 2 osoby:
300g hovězího masa z kýty
2 lžíce oleje
sůl
čerstvý mletý pepř
sladkou papriku
1/8 l horké vody
1/8 čerstvého vína
2 červené a zelené papriky (600 g)
2 velké cibule (200 g)
100 g dušených žampiónů
100 g dušeného černého kořene
zelenou petrželka
Postup:
Maso jsme se opláchli, osušili a nakrájeli na kostky. Potom jsme si rozehřáli olej a maso jsem v něm osmažili. Přidali jsme sůl, pepř a sladkou papriku podle chuti. Víno jsme nalili na maso a dusili, odpařenou tekutinu jsme nahrazovali horkou vodou aby maso bylo stále ponořené. Papriky jsme rozkrájeli na poloviny, zbavili jsme je stopek a jádřinců, oprali a nakrájeli na nudle.
Cibule jsme oloupali a nakrájeli spolu s paprikami. Po 45 min přidáme zeleninu k masu a dusíme dalších 30 min. Žampióny a černý kořen jsme přimíchali do guláše a vařili tak dlouho, až se většina tekutiny odpařila a zůstala hladká omáčka. Potom jsme ještě dochutili soli, pepřem a sladkou paprikou. Nakonec jsme vše posypali nakrájenou petrželkou.

Vaše online recepty:
aktuální články ZDE   
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 2. 2007 v 14:21

   Celý článek      
348-recepty_lehka_2.jpg
Recepty, kuchařka online na www.topzena.cz : Báječné recepty paní domu - recepty pro každého II - Lehká jídla z hovězího a vepřového. Recepty: Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, ... další recepty pro každého ...
348-recepty_lehka_3.jpg
Recepty, kuchařka online na www.topzena.cz : Báječné recepty paní domu - recepty pro každého II - Lehká jídla z hovězího a vepřového. Recepty: Hovězí na víně, Pikantní masové kuličky, ... další recepty pro každého ...
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme
Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme. Ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada. Srpen je již plně ve znamení sklizně letošní úrody.

Děti u počítače – ano, či ne?

Děti u počítače – ano, či ne?
Dříve nebo později do toho spadne každý rodič – dříve nebo později totiž každé dítě usedne k počítači a začne na něm hrát hry. Je to dobře, nebo se tím zbavuje schopnosti komunikovat s živým okolím?

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání

GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání
Diety a hubnutí na Topžena.cz : GI dieta - Jak zhubnout trvale a bez strádání - Máte pocit, že byste měli zhubnout či udělat něco se svým zdravím? GI dieta není hladovka ani omezování. Je to dlouhodobá úprava jídelníčku ...

Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou

Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou
Zdraví na TopŽena.cz : Zdravá a chutná strava při onemocnění dnou. Knižní novinky - Chcete i při přísné dietě nacházet potěšení z jídla? Pokud máte vy nebo někdo z vašich blízkých zvýšenou hladinu kyseliny močové ...

Dost bylo bolení hlavy a migrénám!

Dost bylo bolení hlavy a migrénám!
Zdraví na TopŽena.cz : Dost bylo bolení hlavy a migrénám! - Trápí vás opakovaně migréna a bolesti hlavy? Vyzkoušeli jste už několik léků a preparátů, a stále nic nezabírá? Možná je tady pro vás řešení: ...
Hobbyzahrada.cz