Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

LED lampa JOI Thermologi

LED lampa JOI Thermologi LED lampa JOI Thermologi. Revoluční Led lampa převádí tepelnou energii z čajové svíčky na elektrickou.

Vztahům prospívá, když si muž zajde na jedno

Vztahům prospívá, když si muž zajde na jedno Partnérské vztahy aktuální trendy. Vztahům prospívá, když si muž jednou do týdne zajde na pivo.

Plesovým šatům vládne ženskost i kůže

Plesovým šatům vládne ženskost i kůže Plesové šaty aktuálně módní trendy. Plesovým šatům vládne rafinovaná ženskost i odhalená kůže.


a


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty: Kokosové kuličky nepečené, 2-1 den před Vánoci , Vosí hnízda nepečené, 2-1 den před Vánoci , Kokosoví tučňáčci nepečené, 3-1 den před Vánoci a další vánoční cukroví.

Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás

Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás. Rostliny z pralesů Střední Ameriky - pokojové rostliny - Orchideje. Nejčastější chyby při pěstování orchidejí doma: Druhy orchidejí vhodné pro pěstování v běžných bytech ... Orchideje pěstování

Otevření stálé Galerie Jana Saudka

Otevření stálé Galerie Jana Saudka Novinky: Otevření stálé Galerie Jana Saudka - Nejznámější žijící český fotograf se navždy stane vyhledávaným pražským koloritem! Od středy 17. ledna 2007 bude nejen pro milovníky, ale i pro ty, co Jana Saudka coby ...

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda. Recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, ...

Pštrosí maso - recepty zde

Pštrosí maso - recepty zde

Zobrazeno 42519x

přátelům

Vaše recepty - Pštrosí maso. Pštrosí nudličky s ananasem a zeleninou, pštrosí Medailonky s játry a další recepty z pštrosího masa.

Vaše recepty:
Pštrosí maso - recepty zde

 
Recept

Nudličky s ananasem a zeleninou

Pro 4 osoby:
600 g pštrosího masa
150 g ananasového kompotu
(drobněji překrájený)
1 velká zelená paprika
1 velká žlutá paprika
1 velká červená paprika
1 lžička sójové omáčky
1 lžička vorčestru
1 lžička vegety
1 lžička bramborového škrobu
1 vejce
2 lžíce oleje
sůl
 
Postup:
Maso jsme nakrájeli na nudličky, přidali vejce, sójovou omáčku, vorčestr, vegetu, bramborový škrob a trochu oleje. Promíchali a nechali asi 30 minut odležet v chladničce. Směs s masem po částech jsme  vkládali do rozehřátého oleje a rychle opékali.
Před skončením úpravy jsme přidali na kostičky nakrájené papriky a krátce pod pokličkou dusili. Na závěr jsme vmíchali ananas, který jsme předtím nechali v sítku okapat.
Jako přílohu jsme servírovali rýži nebo bramborové krokety

Recept
Medailonky s játry
Pro 4 osoby:
600 g pštrosího masa (steaky)
150 g jater (vepřová či telecí)
1 středně velká cibule
150 g anglické slaniny
olej na opékání
100 g žampionů
100 ml smetany na šlehání
1 lžíce másla
mletá sladká paprika
citronová šťáva
sůl
 
Postup:
Ze pštrosího masa jsme nakrájeli medailónky (3 ks na jednu porci), mírně naklepali a ostrým nožem udělali do středu masa otvor. Játra jsme nakrájeli na plátky, opekli na části cibule s olejem a posypali mletou paprikou. Otvory v mase jsme naplnili kousky jater. Každý medailonek jsme zabalili do slabého plátku slaniny a opekli na grilu nebo na pánvi s rozehřátým olejem po obou stranách. Zvlášť jsme podusili nakrájené žampiony na lžíci másla, osolili a nakonec zjemnili šlehačkou, ochutili citronovou šťávou a s masem prohřáli.
Jako přílohu jsme použili barevné těstoviny.
 
Recept:
Nudličky se žampiony a mandlemi
Pro 4 osoby::
500 g pštrosího masa
4 lžíce oleje
1 středně velká cibule
1 stroužek česneku (jemně rozetřený)
250 g čerstvých žampionů (nakrájené na plátky)
50 g mandlí (nakrájené na plátky)
250 ml smetany na šlehání
2 lžíce brandy nebo sherry
2 lžíce bazalky
mletý černý pepř
kari koření
½ lžičky sójové omáčky
sůl
 
Postup:
Pštrosí maso jsme nakrájeli na nudličky, zakapali sójovou omáčkou a zalili 2 lžícemi oleje. Přikryté v misce jsme nechali nejméně 1 hodinu odležet. Pak jsme připravili mandle. Spařili jsme je vroucí vodou, oloupali a osušili. Upražili na sucho na pánvi. Na další pánvi jsme opekli na rozehřátém oleji masové nudličky. Posypali kari kořením. Dobře opečené maso jsme vyjmuli a dali na teplé místo. Do pánve jsme vložili nadrobno nakrájenou cibuli i česnek a očištěné, tence nakrájené žampiony. Krátce, jen asi 5 minut ve vlastní šťávě dusili. Zalili smetanou na šlehání a dusili do mírného zhoustnutí dalších 5 minut. Dochutili solí a pepřem, destilátem – brandy nebo sherry, vložili zpět prohřát maso a přidali jsme také asi 2/3 mandlí. Před podáváním jsme posypali na povrchu zbytkem mandlí a bazalkou. Jako přílohu jsme použili rýži.
 
 
Recept

Steaky s červenou řepou

Pro 4 osoby:
500 g pštrosího masa  (steaky)
2 lžíce sekané petrželky
250 ml drůbežího vývaru
3 lžíce bramborového škrobu
500 g nakládané červené řepy
50 g čerstvého zázvoru (nakrájeného na nudličky)
1 lžíce másla
1 lžíce červeného vinného octa
cukr
mletý černý pepř
sůl
 
Postup:
Pštrosí maso jsme omyli a osušili. Po obou stranách jsme lehce naklepali. Osolili, opepřili a opekli po obou stranách na rozehřátém oleji v pánvi. Prudce je po obou stranách opekli. Počítali jsme asi 5-10 minut z každé strany. Opečené maso jsme vyjmuli z pánve a zabalili do kousku alobalu, aby nevychladlo. Do vypečeného tuku jsme přilili drůbeží vývar s rozmíchaným bramborovým škrobem. Krátce povařili, a když omáčka zhoustla, dochutili ji solí a pepřem a zjemnili máslem. Scedili jsme nakládanou řepu.
Oloupali jsme zázvor a nakrájeli. Přimíchali k řepě a společně prohřáli. Zeleninu dochutili troškou octa, solí a cukrem. Maso jsme nakrájeli na plátky, přelili omáčkou a přidali řepu se zázvorem.
Jako přílohu jsme použili bramborové krokety. 


 
Recept
Řezy Káhira
Pro 4 osoby
4 pštrosí steaky (asi 3 cm silné)
50 g moučky ze žlutého loupaného hrachu
1 lžička kari
½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
špetka chilli koření
2 cibule
4 stroužky česneku
olej na opékání
sůl
 
Postup:
Z hrachové moučky, kari koření, muškátového oříšku, chilli koření, strouhané cibule, soli a utřeného česneku jsme připravili pastu, kterou potřeme po obou stranách plátky masa, a nechali jsme 1-2 hodiny uležet v chladu. Takto připravené plátky jsme potřeli olejem a pekli na roštu nebo na pánvi.
Chcete-li mít řezy uvnitř krvavé, opékali jsme jen 2 minuty, poloupečené (růžové) 3-4 minuty a propečené za 5-6 minut opékání po každé straně. Jako přílohu jsme servírovali dušenou i syrovou zeleninu.


 
Recept
Maso na kantonský způsob
Pro 4 osoby:
500 g pštrosího masa (steaky)
1 malá cibule
300 g sterilovaného celeru
1 lžička hladké mouky smíchané s 1 bílkem
Omáčka:
2 lžíce vody
 2 ½ lžíce sójové omáčky
2 lžíce sherry
1 lžíce cukru
1 lžička bramborového škrobu
mletý černý pepř
špetka glutasolu
olej na smažení, sůl
 
Postup:
Maso jsme nakrájeli  na malé kostky, osolili a obalili v ušlehaném bílku s moukou. Oloupanou cibuli jsme nakrájeli na plátky a celer na kostičky. Smíchali jsme přísady do omáčky. Dobře jsme rozehřáli olej a opékali maso, nejméně 20 vteřin, aby změnilo barvu. Vyjmuli, na druhé pánvi rozehřáli 1 lžíci oleje a opekli na prudkém ohni cibuli a celer asi 1 minutu.
Zalili jsme připravenou směsí na omáčku, zamíchali a nechali povařit. Nakonec jsme přidali okapané maso a zlehka promíchali. Ihned jsme podávali.
Přílohy: celozrnný chléb nebo bílé pečivo

Recept
Biftek pikantně marinovaný
Pro 4 osoby:
4 pštrosí bifteky
3 lžíce oleje do marinády
olej na opékání
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžička hořčice
3 lžíce sladké smetany (na šlehání)
1 lžíce petrželky (nadrobno nasekaná)
1 lžíce cibule (nadrobno nasekaná)
½ lžičky sladké mleté papriky
¼ lžičky kari koření
½ lžičky sójové omáčky
½ lžičky soli
 
Postup:
Uvedené potraviny a koření na marinádu jsme smíchali dohromady. Připravené bifteky jsme jen lehce naklepali, potřeli marinádou a nechali 2-4 hodiny v chladničce odležet. Během odležení jsme obraceli. Bifteky jsme pak opékali na pánvi s rozehřátým olejem nebo na grilu – roštu.
Příloha: česnekový chléb a zeleninový salát
 
Recept

Jehla ze pštrosího masa marinovaná koňakem

Pro 4 osoby:
300 g pštrosího masa (steaky)
300 g krůtích prsíček
120 g anglické slaniny
2 lžíce oleje
střik tabasca
4 lžíce koňaku
1 lžíce provensálského koření
½ citronu
1 menší žlutá paprika
1 menší zelená paprika
sůl
 
Postup:
Maso jsme nakrájeli na kostky 3-4 cm velké. Slaninu nakrájeli na silnější plátky, papriku jsme nakrájeli na stejně velké kostky. Z oleje, tabasca, koňaku, provensálského koření a soli a citronové šťávy jsme vytvořili marinádu. Maso v misce marinádou zalili a nechali v chladničce odležet. Během marinování jsme promíchali.
Pak jsme maso střídavě napichovali s paprikou a slaninou na jehlu. Vkládali na rošt do zahřátého grilu. Během úpravy jsme obraceli, případně potřeli zbylou marinádou.
Jako přílohu jsme servírovali chléb a zeleninový salát.

Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE   Rss kanál TopŽena.cz 
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

 

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 8. 1. 2007 v 17:48

   Celý článek    Poslat emailem    Přidat názor    Diskuze ke článku (0)   

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Aquabary pro Váš domov i kancelář!

Aquabary pro Váš domov i kancelář!
Aquabary pro domov i kancelář: Připravili jsme pro vás zajímavou nabídku aquabarů, které jsou praktickým pomocníkem ve vaší kuchyni i v kanceláři! Přístroje na velkoobjemově balenou, stolní pramenitou vodu ...

Vánoční dárek: Pokojová fontána skleněná - Kouzelná květina

Vánoční dárek: Pokojová fontána skleněná - Kouzelná květina
Vánoce a dárky na Topzena.cz: Pokojová fontána skleněná - Kouzelná květina. Pokojové fontány pro moderní interiéry, byty, kanceláře, ...

Vánoční bazar v Mokré čtvrti se třpytem hvězd

Vánoční bazar v Mokré čtvrti se třpytem hvězd
Vánoční bazar v Mokré čtvrti se třpytem hvězd - Magické kouzlo adventu umocněné dobrými skutky v atmosféře lehce umělecky bohémské hodlá navodit svým charitativním vánočním Bazarem v Mokré čtvrti trojice, ...

Přehled nejnovějších článků: tipy, rady, inspirace pro každého

 Přehled nejnovějších článků: tipy, rady, inspirace pro každého
Milé čtenářsky a čtenáři, připravili jsem pro vás přehled nejnovějších článků na Hobbyzahrada.cz - magazínu vše pro dům, byt, bydlení, hobby a zahradu.

Zahradní kalendář: Zahrada v lednu - Roste den, roste i zima ...

Zahradní kalendář: Zahrada v lednu - Roste den, roste i zima ...
Zahrada v lednu - Roste den, roste i zima ... přehled prací: ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada. V lednu má zima vrcholit, proto obvykle přicházejí největší mrazy. Zahrada je v klidu, ...
Názory čtenářů

Tento článek nebyl dosud komentován.


Přidat vlastní názor:
 

Je zakázáno vkládat reklamní "názory" bez předchozího písemného svolení redakce serveru topžena.cz.