Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


a


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty

Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty Vánoční cukroví nepečené - nejlepší recepty: Kokosové kuličky nepečené, 2-1 den před Vánoci , Vosí hnízda nepečené, 2-1 den před Vánoci , Kokosoví tučňáčci nepečené, 3-1 den před Vánoci a další vánoční cukroví.

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině

Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině Kuřecí maso - recept Kuře na zelenině. Postup: Kuře omyjeme, osušíme a rozdělíme na 8 kousků. Oloupeme brambory a podélně rozčtvrtíme. Pokud použijeme nové brambory, ...

Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ...

Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ... Diety a hubnutí na www.topzena.cz : Jak zhubnout a být štíhlá: diety, dieta, hubnutí a cvičení ... Jak zhubnout: Bodyforming, posilování a strečink pro plnoštíhlé ženy, Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu ...

Roštěnky, biftek recepty

Roštěnky, biftek recepty

Zobrazeno 34968x

přátelům

Roštěnky, biftek - recepty. Roštěnky po provensálsku, Ramsteak s červenou cibulí, Hovězí medailonky s datlemi, T- bone steak s houbami a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Roštěnky, biftek - recepty zde

 
Recepty: Roštěnky po provensálsku

Pro 4 osoby:
4 vyšší roštěnky po 200 g
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
125 ml masového vývaru
2 najemno nasekané sardelové řezy
20 g vypeckovaných černých oliv
40 g ledově vychlazeného másla
1 stonek tymiánu
Postup:
Oloupaný česnek jsme rozmačkali a smíchali s tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí jsme potřeli naklepané a na okrajích naříznuté roštěnky. Ty jsme osmahli na oleji pěkně dozlatova a hotové jsme je zabalili do alobalu.
Tuk z pánve jsme slili, přidali víno, vývar a sardelové řezy a směs vařili tak dlouho, až se tekutina odpařila asi na polovinu.
Do šťávy jsme přidali olivy a vše společně prohřáli. Pak jsme přidali ještě máslo a posypali tymiánem. Podávali jsme samozřejmě s roštěnkami a přílohou. Může to být rýže, ale i špagety, popřípadě bageta.


Recepty: Ramsteak s červenou cibulí
Pro 4 osoby:
4 ramsteaky po 200 g (plátky z konce nízkého roštěnce)
2 větší červené cibule
400 ml červeného vína
2 lžíce balzámového octa
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g vychlazeného másla
Postup:
Cbuli jsme očistili rozpůlili a nakrájeli na jemné plátky. Vložili jsme je do hrnce a přidali víno a ocet. Vše jsme společně prudce svařili, až se tekutina téměř odpařila.
Na pánvi jsme na rozehřátém oleji opekli maso. Hotové jsme je zabalili do alobalu a ponechali v teple.
Do uvolněné pánve jsme přidali cibulku, máslo a vše pečlivě promíchali. Podle chuti jsme ještě omáčku dokořenili solí a podávali s teplým masem.


Recepty:Hovězí medailonky s datlemi
Pro 4 osoby:
8 plátků ze špičky svíčkové (po cca 90 g)
8 datlí
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
8 plátků modrého plísňového sýra a camembertu
5 lžic madeiry
5 lžic masového vývaru
Postup:
Medailonky jsme osolili, opepřili a z každé stany pečlivě opekli 1 - 2 minuty na rozehřátém oleji.
Každý kousek masa jsme obložili datlí a sýry. Pánev jsme přikryli poklicí a asi minutu vše opékali, až se sýr roztavil.
Maso jsme upravili na talíře. Výpečky na pánvi jsme zředili madeirou a vývarem. Vše jsme pečlivě promíchali a povařili. Touto šťávou jsme polili medailonky a podávali.
 
 
Recepty: T- bone steak s houbami
Pro 4 osoby:
2 T-bone steaky po 500 g
1 cibule
400 g hub šitaké
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
50 g hovězího morku
2 lžíce plnotučné hořčice
4 cl koňaku
100 ml smetany na šlehání
2 lžíce sekané petrželky

Postup:
Očištěnou cibuli jsme nakrájeli na kostičky a houby na plátky. Maso jsme osolili, opepřili a z každé strany prudce 2 minuty pekli na rozehřátém oleji.
Pak jsme teplotu snížili a maso dopékali pomaleji asi 6 - 8 minut.  Teplé jsme je zabalili do alobalu.
V další pánvi jsme rozehřáli pokrájený morek a podusili na něm cibuli a houby. Směs jsme osolili a opepřili.
Tuk z masa jsme slili a do výpeku přidali cibuli s houbami. Dochutili jsme hořčicí, koňakem a smetanou. Vše jsme krátce povařili, přimíchali petrželku a podávali s masem a přílohou podle vašeho vkusu.


Recepty: Francouzský biftek
Pro 4 osoby:
4 dobře odleželé špalíčky hovězí svíčkové po cca 200 g
po 1 lžíci černého a bílého pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce oleje
sůl
4 cl koňaku
20 g másla
250 ml smetany ke šlehání

Postup:
Oba druhy pepře i nové koření jsme nahrubo roztloukli a nasypali na prkénko. Ve směsi jsme pak obalili maso z obou stran.
Pak jsme rozehřáli v těžké pánvi olej, ve kterém jsme maso z obou stran opekli. Stačí 1 minutu z každé strany.
Když byly bifteky opečené, snížili jsme teplotu a maso dopékali ještě 2-4 minuty podle toho, jaký stupeň propečení připravujeme. Hotové maso jsme osolili.
Propečené bifteky jsme nechali chvilku odpočinout a zabalili je do alobalu, aby zůstaly teplé. Z pánve jsme slili tuk a rozehřáli ji na nejvyšší stupeň.
Pak jsme připravili omáčku. Přípečky jsme rozředili koňakem, přidali máslo a smetanu a vše dobře promíchali. Omáčku jsme odpařili až zhoustla. Hotovou jsme ji ještě přisolili.
Bifteky jsme upravili na talíře, přelili omáčkou a podávali s opékanými bramborami nebo bramborovými kroketami, vhodné jsou i hranolky.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 22. 12. 2006 v 07:30

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme

Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme
Zahradní kalendář: Zahrada v srpnu - Sklízíme a zase sklízíme. Ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada. Srpen je již plně ve znamení sklizně letošní úrody.

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka
Zahradní jezírka (zahradní jezírko) - Vodní plocha jakékoliv velikostí vzbudí pozornost a přivábí nejen malé a velké návštěvníky, ale i motýly, ptáky a hmyz. Šumící voda, krása vodních rostlin čí ladné pohyby rybek ...

Pro radost z Vánoc: Vánoční dekorace, vánoční aranžmá

Pro radost z Vánoc: Vánoční dekorace, vánoční aranžmá
Vánoční dekorace pro váš domov - Často kvůli samému shonu, pečení, smýčení a zdobení zapomínáme i na drobnosti, které nám dokáží udělat radost, kdykoli na ně pohlédneme. Může jít o různé maličkosti, dárky nebo ...

Vánoční nepečené cukroví

Vánoční nepečené cukroví
Vánoční recepty - nepečené cukroví. Sušenkové kuličky - nepečené cukroví, Třešňové pralinky - nepečené cukroví, Vánoční recept: Marcipánová kolečka a další vánoční recepty.

Vánoční stromek na několik let - kontejnerované vánoční stromky

Vánoční stromek na několik let - kontejnerované vánoční stromky
Vánoční stromek na několik let - kontejnerované vánoční stromky. Zeptejte se dětí, jaký symbol Vánoc považují za nejdůležitější. Vsadíme se, že nejčastěji to bude vánoční stromek - vždyť právě pod ním nacházejí každý rok tolik dárků! ...
Hobbyzahrada.cz