Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Těhotenství: správná výživa v těhotenství

Těhotenství: správná výživa v těhotenství Těhotenství. Správná výživa v těhotenství. Celkové ozdravění jídelníčku, by ženy měly myslet už před plánovaným otěhotněním a přirozeným způsobem připravit organismus. Dvojnásob to platí, pokud je trápí nadváha.

Otevření stálé Galerie Jana Saudka

Otevření stálé Galerie Jana Saudka Novinky: Otevření stálé Galerie Jana Saudka - Nejznámější žijící český fotograf se navždy stane vyhledávaným pražským koloritem! Od středy 17. ledna 2007 bude nejen pro milovníky, ale i pro ty, co Jana Saudka coby ...

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování Dracena, Draceny Marginata (Dracaena marginata) a její pěstování, choroby, ošetřování, druhy draceny. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri, Florida Beauty, Gold Dust Dracaena ...

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu

Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu Pilates cvičení na míči - Jak si zpevnit a zformovat celou postavu. Chcete mít pevnou štíhlou postavu, ale bojíte se, že posilováním se vám nežádoucím způsobem zvýrazní vaše problémové partie? Chcete vypadat dobře, ...

Roštěnky, biftek recepty

Roštěnky, biftek recepty

Zobrazeno 35432x

přátelům

Roštěnky, biftek - recepty. Roštěnky po provensálsku, Ramsteak s červenou cibulí, Hovězí medailonky s datlemi, T- bone steak s houbami a další recepty.

   Celý článek      

Vaše recepty:
Roštěnky, biftek - recepty zde

 
Recepty: Roštěnky po provensálsku

Pro 4 osoby:
4 vyšší roštěnky po 200 g
2 stroužky česneku
sůl
čerstvě mletý pepř
3 lžíce olivového oleje
125 ml suchého bílého vína
125 ml masového vývaru
2 najemno nasekané sardelové řezy
20 g vypeckovaných černých oliv
40 g ledově vychlazeného másla
1 stonek tymiánu
Postup:
Oloupaný česnek jsme rozmačkali a smíchali s tymiánem, solí a pepřem. Touto směsí jsme potřeli naklepané a na okrajích naříznuté roštěnky. Ty jsme osmahli na oleji pěkně dozlatova a hotové jsme je zabalili do alobalu.
Tuk z pánve jsme slili, přidali víno, vývar a sardelové řezy a směs vařili tak dlouho, až se tekutina odpařila asi na polovinu.
Do šťávy jsme přidali olivy a vše společně prohřáli. Pak jsme přidali ještě máslo a posypali tymiánem. Podávali jsme samozřejmě s roštěnkami a přílohou. Může to být rýže, ale i špagety, popřípadě bageta.


Recepty: Ramsteak s červenou cibulí
Pro 4 osoby:
4 ramsteaky po 200 g (plátky z konce nízkého roštěnce)
2 větší červené cibule
400 ml červeného vína
2 lžíce balzámového octa
2 lžíce oleje
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g vychlazeného másla
Postup:
Cbuli jsme očistili rozpůlili a nakrájeli na jemné plátky. Vložili jsme je do hrnce a přidali víno a ocet. Vše jsme společně prudce svařili, až se tekutina téměř odpařila.
Na pánvi jsme na rozehřátém oleji opekli maso. Hotové jsme je zabalili do alobalu a ponechali v teple.
Do uvolněné pánve jsme přidali cibulku, máslo a vše pečlivě promíchali. Podle chuti jsme ještě omáčku dokořenili solí a podávali s teplým masem.


Recepty:Hovězí medailonky s datlemi
Pro 4 osoby:
8 plátků ze špičky svíčkové (po cca 90 g)
8 datlí
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
8 plátků modrého plísňového sýra a camembertu
5 lžic madeiry
5 lžic masového vývaru
Postup:
Medailonky jsme osolili, opepřili a z každé stany pečlivě opekli 1 - 2 minuty na rozehřátém oleji.
Každý kousek masa jsme obložili datlí a sýry. Pánev jsme přikryli poklicí a asi minutu vše opékali, až se sýr roztavil.
Maso jsme upravili na talíře. Výpečky na pánvi jsme zředili madeirou a vývarem. Vše jsme pečlivě promíchali a povařili. Touto šťávou jsme polili medailonky a podávali.
 
 
Recepty: T- bone steak s houbami
Pro 4 osoby:
2 T-bone steaky po 500 g
1 cibule
400 g hub šitaké
sůl
čerstvě mletý pepř
2 lžíce oleje
50 g hovězího morku
2 lžíce plnotučné hořčice
4 cl koňaku
100 ml smetany na šlehání
2 lžíce sekané petrželky

Postup:
Očištěnou cibuli jsme nakrájeli na kostičky a houby na plátky. Maso jsme osolili, opepřili a z každé strany prudce 2 minuty pekli na rozehřátém oleji.
Pak jsme teplotu snížili a maso dopékali pomaleji asi 6 - 8 minut.  Teplé jsme je zabalili do alobalu.
V další pánvi jsme rozehřáli pokrájený morek a podusili na něm cibuli a houby. Směs jsme osolili a opepřili.
Tuk z masa jsme slili a do výpeku přidali cibuli s houbami. Dochutili jsme hořčicí, koňakem a smetanou. Vše jsme krátce povařili, přimíchali petrželku a podávali s masem a přílohou podle vašeho vkusu.


Recepty: Francouzský biftek
Pro 4 osoby:
4 dobře odleželé špalíčky hovězí svíčkové po cca 200 g
po 1 lžíci černého a bílého pepře
4 kuličky nového koření
2 lžíce oleje
sůl
4 cl koňaku
20 g másla
250 ml smetany ke šlehání

Postup:
Oba druhy pepře i nové koření jsme nahrubo roztloukli a nasypali na prkénko. Ve směsi jsme pak obalili maso z obou stran.
Pak jsme rozehřáli v těžké pánvi olej, ve kterém jsme maso z obou stran opekli. Stačí 1 minutu z každé strany.
Když byly bifteky opečené, snížili jsme teplotu a maso dopékali ještě 2-4 minuty podle toho, jaký stupeň propečení připravujeme. Hotové maso jsme osolili.
Propečené bifteky jsme nechali chvilku odpočinout a zabalili je do alobalu, aby zůstaly teplé. Z pánve jsme slili tuk a rozehřáli ji na nejvyšší stupeň.
Pak jsme připravili omáčku. Přípečky jsme rozředili koňakem, přidali máslo a smetanu a vše dobře promíchali. Omáčku jsme odpařili až zhoustla. Hotovou jsme ji ještě přisolili.
Bifteky jsme upravili na talíře, přelili omáčkou a podávali s opékanými bramborami nebo bramborovými kroketami, vhodné jsou i hranolky.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 22. 12. 2006 v 07:30

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Vánoční dárky: Pokojová fontána z minerálních kamenů - Moudrost

Vánoční dárky: Pokojová fontána z minerálních kamenů - Moudrost
Vánoce a dárky na Topzena.cz: Pro moderní interiéry - moderní byty, kanceláře, ... Pokojové fontány z minerálních kamenů - Moudrost ...

Vánoční inspirace: Novinky - vánoční květinová dekorace

Vánoční inspirace: Novinky - vánoční květinová dekorace
Vánoční květinová dekorace - vánoční kytice na stůl. Vánoční stromek a jmelí patří tradičně k symbolům Vánoc. Již jsme si zvykli na nabídky vánočních kaktusů, advetních věnců a poinsécií. ...

Recepty pro vánoční cukroví

Recepty pro vánoční cukroví
Vánoční recepty - vánoční cukroví. Čokoládové bonbonky, Mramorované cukroví, Čokoládové košíčky, Dvoubarevná kolečka, Kokosová kolečka, Křehké ořechy, Nepečené řezy, Kaštanový řez s čokoládou a další recepty.
Hobbyzahrada.cz