Parní hrnec recept: kuřecí maso na česneku
Zobrazeno 10757x
Parní hrnec recepty - Kuřecí maso na česneku, Suroviny pro parní hrnec kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky, sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina.
kuřecí maso na česneku
Suroviny: kuřecí prsíčka nebo stehenní steaky (jsou šťavnatější), sůl, pepř, majoránka brambory, zelenina dle chuti (mrkev, brokolice, květák…)
Kuřecí maso potřeme prolisovaným česnekem, opepříme, okořeníme majoránkou a posolíme. Vzhledem k tomu, že se během vaření v páře maso „potí“ a sůl vylučuje, solíme trošku více, než jsme zvyklí. Ideálně necháme maso odležet přes noc, aby všechny ingredience správně „natáhlo“.
Do parní nádoby dáme maximální množství vody (až po rysku) a na první patro parního hrnce položíme okořeněné maso. Druhé patro zaplníme osolenými, na tenké plátky nakrájenými brambory. Zapneme časovač na 20 minut a po dokončení programu přidáme osolenou zeleninu (mrkev, květák, brokolici). Nastavíme dalších 20 minut a po dokončení programu necháme ještě 15 minut.
Takto připravené maso je šťavnaté, zelenina má nádhernou barvu a česnek, použitý na maso má nezaměnitelnou chuť i vůni.
Nezapomeňte kontrolovat množství vody, je možné, že před přidáváním zeleniny ji bude nutné doplnit !!!!
Recept pro parní hrnec - Kuřecí maso na česneku připravila Denisa Konarská (autorka textu a fota Denisa Konarská)
Aktuální články ZDE
Náš tip: sdílej s přáteli na Facebooku (přes tlačítko f Sdílet)
Parní hrnec recept: kuřecí maso na česneku
parní hrnec, parní hrnec recepty, návod pro parní hrnec
Přidej svůj top recept včetně autorské fotografie receptu. Vše pošli na info@topzena.cz
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 25. 4. 2012 v 12:59