Vánoční nepečené cukroví
Zobrazeno 33089x
Vánoční recepty - nepečené cukroví. Sušenkové kuličky - nepečené cukroví, Třešňové pralinky - nepečené cukroví, Vánoční recept: Marcipánová kolečka a další vánoční recepty.
VÁNOČNÍ RECEPTY:
Vánoční cukroví - nepečené cukroví
Vánoční recept: Sušenkové kuličky
200 g másla (hery)
500 g sušenek např. Albert
200 g moučkového cukru
1 sáček vanilinového cukru
2 PL kakaového prášku
5 PL černé kávy
2 PL rumu
2 PL mléka
50 g strouhaného kokosu
Postup:
Sušenky umelte a zpracujte se změklým máslem nebo herou. Přidejte ostatní ingredience kromě kokosu, v němž budete kuličky obalovat. Množství mléka bude záviset na hustotě těsta. Z přísad vypracujte měkkou hmotu a tvořte z ní malé kuličky. Ty obalte ve směsi krystalového cukru a kokosu.
Doprostřed těsta můžete dát třeba kandovanou višni nebo rozinku sultánku máčenou v rumu a kuličky obalit v nahrubo strouhané čokoládě.
Vánoční recept: Třešňové pralinky
125 ml smetany
po 100 g mléčné a hořké čokolády
4 PL třešňovice
30 g kokosového (nebo ztuženého) tuku
Poleva:
200 g tmavé čokoládové polevy
asi 20 kandovaných třešní
Dále:
Potravinová fólie na formu
Postup:
Smetanu uveďte v hrnci do varu. Čokoládu rozdrobte, hrnec odstavte a za stálého míchání rozpusťte ve smetaně. Hmotu nechte trochu ochladit, vmíchejte třešňovici, přidejte tuk a nechte rozpustit. Míchejte, dokud se přísady dobře nespojí. Krabičkovou formu (dlouhou cca 20 cm) vyložte průhlednou potravinovou fólií, naplňte hmotou a nechte asi 1 hodinu v chladničce ztuhnout.
Pevnou hmotu vyklopte na tác, stáhněte fólii, nakrájejte na malé obdélníčky (cca 1,5 x 2,5 cm). Kousky dejte opět vychladit. Poté namočte v čokoládové polevě a ozdobte rozpůlenou kandovanou třešní. Pro větší efekt kousky vkládejte do papírových košíčků.
Vánoční recept: Marcipánová kolečka
200 g mandlí
3 hořké mandle nebo 5 kapek stejně ochucené tresti
200 g moučkového cukru
1 KL vody + 1 KL mandlového oleje
1 PL kakaa
1 KL koňaku
100 g tmavé čokoládové polevy
moučkový cukr na vyválení
Postup:
Uveďte do varu asi litr vody, přisypte mandle a nechte chvilku povařit.
Mandle slijte do síta, ochlaďte studenou vodou. Vyloupejte ze slupek a nechte asi hodinu proschnout.
Poté mandle umelte na mandlovém mlýnku, nebo v mixéru najemno.
Smíchejte v míse s moučkovým cukrem a podruhé je jemně umelte. Nakonec hmotu propracujte rukama. Přidejte mandlový olej a vodu.
Hotovou hmotu rozpulte a polovinu zpracujte s kakaem a koňakem.
Obě hmoty vyválejte na troše moučkového cukru na dva stejně velké, 2–3 mm silné pláty. Jeden potřete vodou, druhý na něj přiložte a přimáčkněte. Na širší straně zaviňte. Z roličky krájejte asi 1 cm silná kolečka. Ta z poloviny namočte do čokoládové polevy. Když poleva ztuhne, můžete kolečka jako bonbony zabalit do celofánu, aby neoschla a vydržela dlouho vláčná.
Vaše online recepty:
Rubrika : Kuchařka, recepty online aktuální články ZDE Rss kanál TopŽena.cz
******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.
Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.
připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 22. 11. 2006 v 17:14