Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

Stojan na palivové dřevo

Stojan na palivové dřevo Stojan, stojany na štípané palivové dřevo. Základní předností žárově zinkovaných stojanů na palivové dřevo je dlouhá životnost a pevnost.

Automatický otvírač skleníkových oken

Automatický otvírač skleníkových oken Automatický otevírač skleníkových oken s pákovým mechanismem. Výhody automatický otvírač skleníkových oken zaručí, že se rostliny nepřehřejí a neshodí nasazené plody.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.


a


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás

Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás Orchideje - jak pěstovat doma, pěstování orchidejí u nás. Rostliny z pralesů Střední Ameriky - pokojové rostliny - Orchideje. Nejčastější chyby při pěstování orchidejí doma: Druhy orchidejí vhodné pro pěstování v běžných bytech ... Orchideje pěstování

Těhotenství: správná výživa v těhotenství

Těhotenství: správná výživa v těhotenství Těhotenství. Správná výživa v těhotenství. Celkové ozdravění jídelníčku, by ženy měly myslet už před plánovaným otěhotněním a přirozeným způsobem připravit organismus. Dvojnásob to platí, pokud je trápí nadváha.

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle

QUELLE - Nový katalog - módní trendy od Quelle Quelle na TopŽena.cz : QUELLE - Nový katalog - módní trendy. Podzimní a zimní trendy z nového hlavního katalogu Quelle ... módní trendy od Quelle

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování Dracena, Draceny Marginata (Dracaena marginata) a její pěstování, choroby, ošetřování, druhy draceny. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri, Florida Beauty, Gold Dust Dracaena ...

Vánoční pečení - Vánoční dort

Vánoční pečení - Vánoční dort

Zobrazeno 20547x

přátelům

Vánoční dort - Čokoládovo – hruškový dort s malinami. Postup: Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením ...

   Celý článek      

Vaše recepty:
Vánoční pečení - Vánoční dort


Čokoládovo – hruškový dort s malinami
Suroviny (na 12 porcí)

Na korpus 1:
3 vejce
90 g cukru krupice
100 g hladké mouky
20 g oříšků ( lískových nebo vlašských, jemně mletých)

Na korpus 2:
2 vejce
60 g cukru krupice
80g hladké mouky

Na náplň 1:
100 g másla
300 ml 33% smetany
600 g 75 % čokolády

Na náplň 2:
5 půlek kompotovaných hrušek
100 g moučkového cukru
4 lžíce želatiny
350 ml 33% smetany

Na ozdobu:
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
250 g malin

Postup:
Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením korpusů. Náš dort byl pečený v obdélníkové formě, vy však můžete použít bez problémů i kulatou.

Na první - základní korpus – jsme ušlehali do pěny vejce s cukrem. Mouku a mleté oříšky jsme přidávali postupně a lehce ručně vmíchali. Směs jsme nalili do připravené vymazané formy a upekli v troubě vyhřáté na 180° C. Že je hotovo poznáte, když špejle, kterou korpus propíchnete, zůstane suchá.

Druhý korpus začnete podobně jako první, budete tedy šlehat vejce s cukrem, avšak v jiném množství, a ve finále opět lehounce vmícháte mouku, tentokrát však bez oříšků. Pečení proběhne úplně stejně, jako v prvním případě. Oba hotové pláty necháme chladnout nejlépe na mřížce, aby se nám nezkroutily a nezvlhly. A zatímco nám pečená část dortu chladne, budeme si připravovat náplně.

První náplň vyžadovala naši maximální pozornost, protože jsme svařovali smetanu s máslem. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby se tato směs připálila. Za stálého míchání jsme v ní ještě rozpustili čokoládu. Rendlík jsme pak odstavili a obsah nechali vychladit.

Druhá náplň bude mít světlou barvu, protože jejím základem je pevně ušlehaná 33% smetana. Pak jsme si na prkénko připravili ovoce. Asi 1/3 jsme ho pokrájeli na kostičky, 2/3 jsme nasekali najemno. Želatinu jsme uvařili podle návodu. Tuhou šlehačku jsme pak s ostatními připravenými surovinami pouze jemně promíchali a opět nechali vychladit.

Skládání dortu je velmi jednoduché: jednotlivé části na sebe vrstvíme v pořadí 1. korpus, 1. náplň, 2. korpus, 2. náplň.

Boky dortu zarovnáme „střepy“ z bílé a hořké čokolády. Obě čokolády zahřejeme a nalijeme na rovnou desku pokrytou fólii. Stěrkou je navzájem promícháme, až připomínají mramor. Necháme zavadnout a vložíme do lednice ztuhnout. Pak už nám stačí jenom čokoládu rozlámat nebo nakrájet do potřebných „střepů“.

Povrch dortu ozdobíme tenoučkými nitkami tekuté čokolády a pokrájeným ovocem. Jaké zvolíte, je opravdu na vašem uvážení a chuťovém vkusu.

Jak nejlépe rozehřívat (temperovat) čokoládu, aby byla dokonalá

· Malé kousky čokolády rozlámeme do žáruvzdorné misky a postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby nedosahovala na hladinu vody. Jakmile se čokoláda začne rozhřívat, zamícháme ji a podle potřeby necháme „dotát“.

· Čokoládu lze rozehřívat na nejnižší stupeň i v mikrovlnné troubě.

· Do rozehřáté čokolády se nesmí dostat ani kapka vody, zhrudkovatěla by.

· Při temperování se čokoláda nikdy nesmí přehřát na 40°, znehodnotila by se tak.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 11. 2006 v 09:05

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ...

Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ...
Zahradní kalendář: Zahrada v listopadu - Zima je za dveřmi ... ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - Přichází měsíc mlhy, chladného a nevlídného počasí, mrazů a plískanic. Příroda se připravuje ...

Pro radost z Vánoc: Vánoční dekorace, vánoční aranžmá

Pro radost z Vánoc: Vánoční dekorace, vánoční aranžmá
Vánoční dekorace pro váš domov - Často kvůli samému shonu, pečení, smýčení a zdobení zapomínáme i na drobnosti, které nám dokáží udělat radost, kdykoli na ně pohlédneme. Může jít o různé maličkosti, dárky nebo ...
Hobbyzahrada.cz