Nepřehlédněte

Jarní práce na zahradě

Jarní práce na zahradě S prvními jarními paprsky určitě začnete sklízet plody své podzimní práce. Se záhonů se vytahují květy tulipánů, narcisů, hyacintů i krokusů.

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

Výhody otevřených kompostérů

Výhody otevřených kompostérů Výhodou otevřených kompostérů je jejich počet odvětrávacích otvorů. Můžete si dovolit nasypat kompostéru velké množství posekané trávy.

Pařeniště z polykarbonátu

Pařeniště z polykarbonátu Kvalitní české pařeniště z polykarbonátu, žárově zinkovaného plechu, výplň komůrkový polykarbonát.

Toužíte po krásném úsměvu

Toužíte po krásném úsměvu Ke krásnému úsměvu vám pomohou kvalitní zubní implantáty. Nemusíte mít obavy, zavedení zubního implantátu je zcela rutinní záležitostí.
Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Recepty pro vánoční cukroví

Recepty pro vánoční cukroví Vánoční recepty - vánoční cukroví. Čokoládové bonbonky, Mramorované cukroví, Čokoládové košíčky, Dvoubarevná kolečka, Kokosová kolečka, Křehké ořechy, Nepečené řezy, Kaštanový řez s čokoládou a další recepty.

Časopis pro ženy - CLAUDIA

Časopis pro ženy - CLAUDIA Časopisy pro ženy na TopŽena.cz : Časopis pro ženy - CLAUDIA - Claudia je ženský týdeník, který si za dva roky své existence získal velkou oblibu u čtenářek díky svému pestrému obsahu a nezaměnitelnému stylu.

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování

Dracena ( Draceny ) Marginata a její pěstování Dracena, Draceny Marginata (Dracaena marginata) a její pěstování, choroby, ošetřování, druhy draceny. Dracaena godseffiana Odrůdy: Kelleri, Florida Beauty, Gold Dust Dracaena ...

Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování

Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování Azalka, Azalky, Azalea a její pěstování azalek. Azalka Azalea pěstování venkovní a ibišky, Hibiscus v květináči. Azalky jak správně pěstovat a ošetřovat, Pokojové azalky, Rhododendron simsii- jak množit, stříhat, pěstovat

Vánoční pečení - Vánoční dort

Vánoční pečení - Vánoční dort

Zobrazeno 25930x

přátelům

Vánoční dort - Čokoládovo – hruškový dort s malinami. Postup: Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením ...

   Celý článek      

Vaše recepty:
Vánoční pečení - Vánoční dort


Čokoládovo – hruškový dort s malinami
Suroviny (na 12 porcí)

Na korpus 1:
3 vejce
90 g cukru krupice
100 g hladké mouky
20 g oříšků ( lískových nebo vlašských, jemně mletých)

Na korpus 2:
2 vejce
60 g cukru krupice
80g hladké mouky

Na náplň 1:
100 g másla
300 ml 33% smetany
600 g 75 % čokolády

Na náplň 2:
5 půlek kompotovaných hrušek
100 g moučkového cukru
4 lžíce želatiny
350 ml 33% smetany

Na ozdobu:
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
250 g malin

Postup:
Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením korpusů. Náš dort byl pečený v obdélníkové formě, vy však můžete použít bez problémů i kulatou.

Na první - základní korpus – jsme ušlehali do pěny vejce s cukrem. Mouku a mleté oříšky jsme přidávali postupně a lehce ručně vmíchali. Směs jsme nalili do připravené vymazané formy a upekli v troubě vyhřáté na 180° C. Že je hotovo poznáte, když špejle, kterou korpus propíchnete, zůstane suchá.

Druhý korpus začnete podobně jako první, budete tedy šlehat vejce s cukrem, avšak v jiném množství, a ve finále opět lehounce vmícháte mouku, tentokrát však bez oříšků. Pečení proběhne úplně stejně, jako v prvním případě. Oba hotové pláty necháme chladnout nejlépe na mřížce, aby se nám nezkroutily a nezvlhly. A zatímco nám pečená část dortu chladne, budeme si připravovat náplně.

První náplň vyžadovala naši maximální pozornost, protože jsme svařovali smetanu s máslem. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby se tato směs připálila. Za stálého míchání jsme v ní ještě rozpustili čokoládu. Rendlík jsme pak odstavili a obsah nechali vychladit.

Druhá náplň bude mít světlou barvu, protože jejím základem je pevně ušlehaná 33% smetana. Pak jsme si na prkénko připravili ovoce. Asi 1/3 jsme ho pokrájeli na kostičky, 2/3 jsme nasekali najemno. Želatinu jsme uvařili podle návodu. Tuhou šlehačku jsme pak s ostatními připravenými surovinami pouze jemně promíchali a opět nechali vychladit.

Skládání dortu je velmi jednoduché: jednotlivé části na sebe vrstvíme v pořadí 1. korpus, 1. náplň, 2. korpus, 2. náplň.

Boky dortu zarovnáme „střepy“ z bílé a hořké čokolády. Obě čokolády zahřejeme a nalijeme na rovnou desku pokrytou fólii. Stěrkou je navzájem promícháme, až připomínají mramor. Necháme zavadnout a vložíme do lednice ztuhnout. Pak už nám stačí jenom čokoládu rozlámat nebo nakrájet do potřebných „střepů“.

Povrch dortu ozdobíme tenoučkými nitkami tekuté čokolády a pokrájeným ovocem. Jaké zvolíte, je opravdu na vašem uvážení a chuťovém vkusu.

Jak nejlépe rozehřívat (temperovat) čokoládu, aby byla dokonalá

· Malé kousky čokolády rozlámeme do žáruvzdorné misky a postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby nedosahovala na hladinu vody. Jakmile se čokoláda začne rozhřívat, zamícháme ji a podle potřeby necháme „dotát“.

· Čokoládu lze rozehřívat na nejnižší stupeň i v mikrovlnné troubě.

· Do rozehřáté čokolády se nesmí dostat ani kapka vody, zhrudkovatěla by.

· Při temperování se čokoláda nikdy nesmí přehřát na 40°, znehodnotila by se tak.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 11. 2006 v 09:05

   Celý článek      
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Jak se žije v nejdrsnějších věznicích světa

Jak se žije v nejdrsnějších věznicích světa
Co jsou super maximální vězení a jak vypadá život v nich? Elektrické šoky, tvrdé tresty včetně bití, k obědu zapáchající rybí hlava, či nechutná polévka s plovoucími šváby a to vše ve společnosti všudypřítomných krys.

Aquabary pro Váš domov i kancelář!

Aquabary pro Váš domov i kancelář!
Aquabary pro domov i kancelář: Připravili jsme pro vás zajímavou nabídku aquabarů, které jsou praktickým pomocníkem ve vaší kuchyni i v kanceláři! Přístroje na velkoobjemově balenou, stolní pramenitou vodu ...

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka

Zahradní jezírko - budování, filtrace, přípravky, nabídka
Zahradní jezírka (zahradní jezírko) - Vodní plocha jakékoliv velikostí vzbudí pozornost a přivábí nejen malé a velké návštěvníky, ale i motýly, ptáky a hmyz. Šumící voda, krása vodních rostlin čí ladné pohyby rybek ...

Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu

Zahradní kalendář:  Zahrada v říjnu - Barvy podzimu
Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu. Barvy podzimu - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V tomto měsíci stále více opadává listí z ovocných stromů. Nejdříve bývají holé ořešáky. I jejich listí je možné dát do kompostu, ...

Beata Rajska – Cover Girl 2007

Beata Rajska – Cover Girl 2007
Móda a trendy pro ženy a muže pro rok 2007 - Pod názvem Cover Girl 2007 představí Beata Rajská na autorské módní přehlídce 6. listopadu v Top Hotelu Praha novou kolekci své značky pro následující modelový rok.
Hobbyzahrada.cz