Nepřehlédněte

Fíkus pěstování

Fíkus pěstování Fíkus patří k nejoblíbenějším pokojovým rostlinám. Rady a nápady pro úspěšné pěstování.

True North kvalitní krbová kamna

True North kvalitní krbová kamna Krbová kamna True North kvalita z Kanady. Kanadská krbová kamna s dvojím spalováním a dlouhou dobou hoření až 8 hodin.

LED lampa JOI Thermologi

LED lampa JOI Thermologi LED lampa JOI Thermologi. Revoluční Led lampa převádí tepelnou energii z čajové svíčky na elektrickou.

Vztahům prospívá, když si muž zajde na jedno

Vztahům prospívá, když si muž zajde na jedno Partnérské vztahy aktuální trendy. Vztahům prospívá, když si muž jednou do týdne zajde na pivo.

Plesovým šatům vládne ženskost i kůže

Plesovým šatům vládne ženskost i kůže Plesové šaty aktuálně módní trendy. Plesovým šatům vládne rafinovaná ženskost i odhalená kůže.


Orchideje Druhy vhodné pro pěstování v domácích podmínkách


Nej ...

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu

Recepty na vánoční cukroví: Vaše recepty na internetu Vaše recepty na internetu Recept na vánoční cukroví , Recept na vánoční cukroví - nepečené cukrobí | pepinův blog , Recept na vánoční cukroví| Vánoční rohlíčky a další recepty. Přiidej vánoční recepty.

Otevření stálé Galerie Jana Saudka

Otevření stálé Galerie Jana Saudka Novinky: Otevření stálé Galerie Jana Saudka - Nejznámější žijící český fotograf se navždy stane vyhledávaným pražským koloritem! Od středy 17. ledna 2007 bude nejen pro milovníky, ale i pro ty, co Jana Saudka coby ...

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda

Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda Vánoční cukroví nepečené - Vosí hnízda. Recept na těsto: 180 g moučkového cukru, 80 g másla, 200 g mletých piškotů, 3 lžíce kakaa, 4 lžíce rumu, 2 lžíce vody na dohotovení: cukr, ...

Balkónové rostliny: Balkónové květiny pro truhlíky, závěsné nádoby, mísy, ...

Balkónové rostliny: Balkónové květiny pro truhlíky, závěsné nádoby, mísy, ... Zahrádka, zahradní architektura na TopŽena.cz : Balkónové rostliny: Balkónové květiny pro truhlíky, závěsné nádoby, mísy, ... Balkonových květin známe mnoho druhů. Ve stručném popisu představujeme některé ...

Celebrity: Australská popová diva Kylie Minogue

Celebrity: Australská popová diva Kylie Minogue Celebrity a rozhovory na Topžena.cz : Australská popová diva Kylie Minogue. Filmový kanál HBO uvede záznam koncertu ze Sydney zpěvačky Kylie Minogue z jejího veleúspěšného turné Showgirl Homecoming. ...

Vánoční pečení - Vánoční dort

Vánoční pečení - Vánoční dort

Zobrazeno 18991x

přátelům

Vánoční dort - Čokoládovo – hruškový dort s malinami. Postup: Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením ...

Vaše recepty:
Vánoční pečení - Vánoční dort


Čokoládovo – hruškový dort s malinami
Suroviny (na 12 porcí)

Na korpus 1:
3 vejce
90 g cukru krupice
100 g hladké mouky
20 g oříšků ( lískových nebo vlašských, jemně mletých)

Na korpus 2:
2 vejce
60 g cukru krupice
80g hladké mouky

Na náplň 1:
100 g másla
300 ml 33% smetany
600 g 75 % čokolády

Na náplň 2:
5 půlek kompotovaných hrušek
100 g moučkového cukru
4 lžíce želatiny
350 ml 33% smetany

Na ozdobu:
100 g bílé čokolády
100 g hořké čokolády
250 g malin

Postup:
Podle seznamu surovin a obrázku jste asi už pochopili, že dort budeme skládat ze čtyř vrstev. Začneme tedy pečením korpusů. Náš dort byl pečený v obdélníkové formě, vy však můžete použít bez problémů i kulatou.

Na první - základní korpus – jsme ušlehali do pěny vejce s cukrem. Mouku a mleté oříšky jsme přidávali postupně a lehce ručně vmíchali. Směs jsme nalili do připravené vymazané formy a upekli v troubě vyhřáté na 180° C. Že je hotovo poznáte, když špejle, kterou korpus propíchnete, zůstane suchá.

Druhý korpus začnete podobně jako první, budete tedy šlehat vejce s cukrem, avšak v jiném množství, a ve finále opět lehounce vmícháte mouku, tentokrát však bez oříšků. Pečení proběhne úplně stejně, jako v prvním případě. Oba hotové pláty necháme chladnout nejlépe na mřížce, aby se nám nezkroutily a nezvlhly. A zatímco nám pečená část dortu chladne, budeme si připravovat náplně.

První náplň vyžadovala naši maximální pozornost, protože jsme svařovali smetanu s máslem. Umíte si představit, co by se stalo, kdyby se tato směs připálila. Za stálého míchání jsme v ní ještě rozpustili čokoládu. Rendlík jsme pak odstavili a obsah nechali vychladit.

Druhá náplň bude mít světlou barvu, protože jejím základem je pevně ušlehaná 33% smetana. Pak jsme si na prkénko připravili ovoce. Asi 1/3 jsme ho pokrájeli na kostičky, 2/3 jsme nasekali najemno. Želatinu jsme uvařili podle návodu. Tuhou šlehačku jsme pak s ostatními připravenými surovinami pouze jemně promíchali a opět nechali vychladit.

Skládání dortu je velmi jednoduché: jednotlivé části na sebe vrstvíme v pořadí 1. korpus, 1. náplň, 2. korpus, 2. náplň.

Boky dortu zarovnáme „střepy“ z bílé a hořké čokolády. Obě čokolády zahřejeme a nalijeme na rovnou desku pokrytou fólii. Stěrkou je navzájem promícháme, až připomínají mramor. Necháme zavadnout a vložíme do lednice ztuhnout. Pak už nám stačí jenom čokoládu rozlámat nebo nakrájet do potřebných „střepů“.

Povrch dortu ozdobíme tenoučkými nitkami tekuté čokolády a pokrájeným ovocem. Jaké zvolíte, je opravdu na vašem uvážení a chuťovém vkusu.

Jak nejlépe rozehřívat (temperovat) čokoládu, aby byla dokonalá

· Malé kousky čokolády rozlámeme do žáruvzdorné misky a postavíme na rendlík s vroucí vodou tak, aby nedosahovala na hladinu vody. Jakmile se čokoláda začne rozhřívat, zamícháme ji a podle potřeby necháme „dotát“.

· Čokoládu lze rozehřívat na nejnižší stupeň i v mikrovlnné troubě.

· Do rozehřáté čokolády se nesmí dostat ani kapka vody, zhrudkovatěla by.

· Při temperování se čokoláda nikdy nesmí přehřát na 40°, znehodnotila by se tak.

Vaše online recepty:

******************************************************
Vaše recepty můžete zasílat na e-mail info@topzena.cz  .
Parametry podkladů:
text ve formátu Word (nebo v e-mailu) , obrázky ve formátu JPG nebo GIF.
Zdarma zveřejníme autora (dle přání i kontakt, www stránky). Můžete tímto způsobem propagovat vaše www stránky.

Redakce nezodpovídá za příspěvky čtenářů ani jednotlivých přispěvatelů, ani za jejich skutečnou totožnost.

připravil(a): redakce topzena.cz
vytvořeno: 20. 11. 2006 v 09:05

   Celý článek    Poslat emailem    Přidat názor    Diskuze ke článku (0)   
Hobbyzahrada.cz

Související články

Grilování na plechu a jehle

Grilování na plechu a jehle
Grilování. Grilované může mít tolik podob, kolik vymyslíte marinád. Koupit sáček s již hotovým kořením je nejjednodušší, ale pokud vám to ke spokojenosti nestačí, navrhujeme ještě tři další varianty.

Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí ...

Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí ...
Zahradní kalendář: Zahrada v září - Léto nekončí, začíná léto babí - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V době babího léta pokračuje sklizeň plodů poctivé práce. Zahrádky hýří barvami mnoha květin, ...

Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu

Zahradní kalendář:  Zahrada v říjnu - Barvy podzimu
Zahradní kalendář: Zahrada v říjnu - Barvy podzimu. Barvy podzimu - ovocná zahrada, zeleninová zahrada, okrasná zahrada - V tomto měsíci stále více opadává listí z ovocných stromů. Nejdříve bývají holé ořešáky. I jejich listí je možné dát do kompostu, ...

Vánoční dárky: Petr Pan v šarlatovém plášti

Vánoční dárky: Petr Pan v šarlatovém plášti
Vánoce a dárky na Topzena.cz - skvělý dáreček kniha: Petr Pan v šarlatovém plášti. První oficiální pokračování světoznámých pohádkových příběhů Petra Pana.
Poznejte svět, kde můžete létat. Dobrodružství čeká na každé stránce...
Hobbyzahrada.cz
Názory čtenářů

Tento článek nebyl dosud komentován.


Přidat vlastní názor:
 

Je zakázáno vkládat reklamní "názory" bez předchozího písemného svolení redakce serveru topžena.cz.